fbpx

Aurinkosähköjärjestelmät yrityksille

Tiesitkö että noin 2 h auringosta saatavalla energialla pystyisimme kattamaan koko maailman vuoden sähkön tarpeen. 

Aurinkokenno muuttaa auringon säteilyn sähköenergiaksi valosähköisen ilmiön avulla.  Yksittäinen aurinkokenno tuottaa suhteellisen pienen jännitteen ja aurinkopaneeli muodostuukin useasta eri sarjaan kytketystä aurinkokennosta. Sarjaan kytketyt aurinkokennot asennetaan kehykseen josta syntyy valmis aurinkopaneeli. Aurinkokennojen materiaalina käytetään Piitä joka on maapallon toiseksi yleisin alkuaine. 

Yksittäisen aurinkopaneelin tyypillinen teho on 30Wp-330Wp ja tyypillinen hyötysuhde vajaat 20%. 

Esimerkki: 3,3 kWp:n kokoisen järjestelmän toteutat esimerkiksi kymmenellä 330Wp:n kokoisella sarjaan kytketyllä aurinkopaneelilla. Tämän kokoinen järjestelmä sopii kohteeseen jossa vuotuinen sähkönkulutus on noin 10 000 kWh.

Yrityksissä tuo sähkönkulutus on luonnollisesti huomattavasti suurempi ja aurinkopaneeleita katolle tarvitaan huomattavasti enemmän. 

Aurinkopaneeleilla tuotettu sähkö on uusiutuvaa energiaa ja täysin päästötöntä. Toimitamme teille aurinkopaneelijärjestelmät “avaimet käteen”-periaatteella. Avustamme tarvittaessa myös energiatuen hakemisessa Business Finlandilta. Yrityksille tuki on 20% ja maatalousyrittäjille 40%

Aurinkosähköä on saatavilla myös ilman investointeja laitteisiin. Solmimalla kanssamme 10 vuoden PPA-sopimuksen (Power Purchase Agreement). Sopimuskauden aikana vastuu voimalasta on sen toimittajalla ja yritys maksaa vain voimalan tuottaman sähkön hinnan joka on samaa luokkaa kuin yrityksen nykyinen sähkön kokonaishinta.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja allaolevalla lomakkeella tai soittamalla numeroon 045-668 1811